Nagymama smarnija
Nagymama smarnija
5 dl tej 10 dkg mazsola 4 db tojás 10 dkg kristálycukor 20 dkg búzadara vaj porcukor baracklekvár
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A tejet felmelegítjük a mazsolával, és egy csipet sóval. Belekeverjük a búzadarát és a cukor felét, majd félretesszük, hogy a dara jól megszívja magát a tejje l. A tojássárgáját kikeverjük a megmaradt cukorral. Amikor a dara megszívta magát, hozzákeverjük a cukros tojássárgáját, és a kemény habbá vert tojásfehérjét. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, és beletöltjük a masszát. Kb. fél óra alatt, folyamatos kevergetés mellett aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve, baracklekvárral tálaljuk.
|