Brusszeli kelbimbo
Brusszeli kelbimbo / Kira21
70 dkg kelbimbo (vagy 50-60 dkg fagyasztott) 1 mokkaskanal so 6-8 dkg fustolt szalonna 1 kisebb voroshagyma 3-4 dl suru tejfel fel mokkask. orolt fekete bors 3-4 dkg vaj 4-5 dkg zsemlemorzsa
1. A kelbimbot megtisztitjuk, enyhen sos vizben puhara fozzuk, leszurjuk es jol lecsopogtetjuk. 2. A szalonnat kis kockara vagjuk, labasban kiolvasztjuk, majd a lereszelt voroshagymat szokere piritjuk rajta. A kelbimbot hozzaadjuk, a tejfelt raontjuk, epp csak folforraljuk. Megborsozzuk ha kell - utanasozunk, majd kivajazott, morzsaval behintett tuzallo talba toltjuk. 3. A maradek vajat a tetejere morzsoljuk, a morzsat rahintjuk, vegul forro sutoben nehany perc alatt atsutjuk.
Sertesbordahoz, uruhusokhoz, angolos pecsenyehez illik leginkabb.
|