PÁROLT SAVANYÚ KÁPOSZTA GOMBÁVAL
PÁROLT SAVANYÚ KÁPOSZTA GOMBÁVAL /4 FŐRE - Latsia
60 dkg savanyú káposzta 1 fej vöröshagyma 1 piros húsú paprika 1 közepes cukkini 40 dkg laskagomba 2 ek olaj 1 dl zöldségerőleves /kockából/ 2 babérlevél frissen reszelt szerecsendió 2-3 ág majoránna 4 ek tejföl só, bors a tetejére pirospaprika
A savanyú káposztát kissé kinyomkodjuk, a megtisztított hagymát apróra vágjuk, a paprikát és a megtisztított cukkinit és a gombát nem túl kicsire feldaraboljuk. A mély serpenyőben felhevített olajon 1 perc alatt megpirítjuk a gombát majd kivesszük. A paprikát és a cukkinit szintén megpirítjuk 1 perc alatt a visszamaradt olajon és azokat is kivesszük. Beleszórjuk a hagymát a serpenyőbe, megpároljuk, hozzáaadjuk a sav. káposztát, felöntjük a levessel és 8 percig pároljuk. A babérlevelekkel, sóval, borssal, szerecsendióval és a majoránnával ízesítjük. Hozzáadjuk a paprikát, a cukkinit és a gombát majd 2 percig együtt pároljuk. Minden adag közepére 1 ek tejfölt teszünk, megszórjuk pirospaprikával és majorénna levélkével díszítjük.
Elk. idő: 30 perc 1 adag: 160 kcal
Tipp: laska helyett mehet csiperkegombával is.
|