GRILLEZETT KARDHAL ZÖLDBABBAL ÉS CSÍPŐS, PARADICSOMOS SALSÁVAL
GRILLEZETT KARDHAL ZÖLDBABBAL ÉS CSÍPŐS, PARADICSOMOS SALSÁVAL / Jamie O.
170-225 gr-os kardhalfilé személyenként olivaolaj, só, bors 5 marék vegyes saláta /zsázsa, rucola, radicchio, edívia, pitypang/ 2 marék főtt zöldbab 1 adag salátaöntet olivaolajjal és citromlével 1 adag paradicsomos salsa
Enyhén dörzsöld be a halakat olivaolajjal, sóval, borssal. Fektesd őket erősen felhevített bordás serpenyőbe vagy grillbe, és mindkét oldalukon 2-2 percig süsd, amíg kicsit odakapnak. Vedd ki a serpenyőből. A babot és a salileveleket öntöyd meg az olivaolajos-citromos mártással. Szabdald fel a kardhaldarabokat és tedd a salilevelek és a bab közé. Tálalás előt maszatold szét a tetején a paradicsomos salsát.
Salátaöntet olivaolajjal és citromlével
2 ek citromlé 5 ek olivaolaj só, bors
Paradicsomsalsa 4-6 főre
Tonhalhoz vagy kardhalhoz még nem találtak ki ennél jobb salsát. Ha akarod persze lehúzhatod a paradicsom héját, de speciel ennél a mártásnál én rajtahagyom.
2 jó marék igazán érett, kimagozott, apróra vágott paradicsom 1 jókora marék kiáztatott, lecsöpögtetett kapribogyó 2 finomra vagdalt mogyoróhagyma vagy fél vöröshagyma fél gerezd felaprított fokhagyma 1 nagy marék finomra vágott petrezselyem néhány kanálka balzsamecet ízlés szerint 6-8 ek olívaolaj szárított chilipor tetszés szerint 4 finomra vagdalt szardellafilé fél meghámozott, kimagozott, apróra vágott uborka só és frissen őrölt fekete bors tetszés szerint
Mindezt alaposan keverd össze, ízesítsd a fűszerekkel, és máris készen áll a szédületes salsa.
|