| 		
		 
 THÜRINGIAI BURGONYÁS KENYÉR
THÜRINGIAI BURGONYÁS KENYÉR / chefkoch
  250 g liszt 250 g burgonya 50 g cukor 50 g vaj só 2 ek tej 20 g friss élesztő 
Az élesztőt feloldjuk a langyos vízben, a liszt közepébe egy kis mélyedést csinálunk, és beleöntjük a "kovászt", befedjük egy kis liszttel és letakarjuk egy tiszta konyharuhával. A krumplit megfőzzük a héjában, meghámozzuk és áttörjük, majd a megkelt kovászhoz adjuk a cukorral és a többi hozzávalóval együtt. Megdagasztjuk és egy hosszúkás kivajazott-kilisztezett kenyérformába fektetjük, majd kb 30 percet kelni hagyjuk. Mielőtt a sütőbe tesszük, tejjel átkenjük.  Közepes hőfokon kb. 30 percet sütjük. 
 |