Sertéskaraj burgonyagratin-on
Sertéskaraj burgonyagratin-on
400 g burgonya 2 db hagyma 10 g vaj só, bors, kakukkfű 2,5 dl húsleves 600 g sertéskaraj 20 g vaj 100 g tejföl 2 ek apróra vágott petrezselyem zúzott fokhagyma
A sütőt 200 fokra melegítsd elő.Szeleteld fel a krumplit és a hagymát vágd karikára, majd egy kivajazott tűzálló tálba tedd őket úgy, hogy minden sort jól fűszerezz meg. Öntsd le a húslevessel, fedd le alufóliával és told a sütőbe a középső sínre 40 percre. A megmosott, megtörölt húst irdald be egy kicsit, forrósítsd fel a vajat egy serpenyőben és a hússzeletek mind2 oldalát süsd kb.2 percig. Sózd és borsozd. Vedd le az alufóliát és fektesd a húst a gratinra. Keverd a tejfölbe a petrezselymet és adj hozzá egy kis sót, borsot és préselt fokhagymát, majd kend a húsra. Told vissza a sütőbe és további 20 perc alatt süsd készre alufólia nélkül.
|