MARHAHÚS : BORJÚSZELET SHIITAKE GOMBÁVAL |
BORJÚSZELET SHIITAKE GOMBÁVAL
BORJÚSZELET SHIITAKE GOMBÁVAL
előkészítés: 10 perc főzés: 6-15 perc 4 főre
8 sovány borjúszelet, összesen 400 g 2 ek teljesjiőrlésű fehér liszt sóval-borssal fűszerezve 2 ek növényi olaj 2 gerezd fokhagyma összezúzva 1 kk finomra vágott gyömbér 250 g shiitake gomba vastagra szelve 4 ek szójaszósz 4 ek rizspálinka, száraz sherry vagy vermouth
1.,Tegyük a borjúszeleteket zsírpapír vagy alufólia közé és egy húsverővel enyhén verjük ki. Forgassuk az ízesített lisztbe /a felesleget rázzuk le/ és tegyük félre. 2., Forrósítsunk meg 1 ek olajat egy nagy teflonserpenyőben, tegyük bele a borjúszeleteket, süssük 2-3 percig, amíg barnulni kezdenek, azután fordítsuk meg és süssük tovább 2-3 percig. Osszuk el a húsokat 4 tányérra. 3.,Tegyük a serpenyőbe a maradék olajat, forrósítsuk fel, dobjuk bele a fokhagymát és a gyömbért, és kevergetve süssük 1/2 percig. Adjuk hozzá a gombát, a szójaszószt, a rizspálinkát és 100 ml vizet, forraljuk 2-3 percig, amíg a gomba megpuhul, utána mérsékelt lángon sűrítsük be a mártást. Kanalazzuk a gombát és a mártást a hússzeletekre, úgy kínáljuk.
A tálaláshoz: Párolt parajjal és főtt rizzsel is adhatjuk.
adagonként: 204 kcal 10 g szénhidrát 25 g fehérje 8 g zsír / ebből telített zsír 1 g
Latsia: - nem volt itthon paraj, ceruzababbal helyettesítettem
|