Édes-savanyú csirke
Édes-savanyú csirke /pulykaragu/ Dumalady
Hozzávalók 4 személyre:
2 evőkanál olaj, 40 dkg mell kifilézve, felkockázva, 1 konzerv ananász, 2 mokkáskanál szójaszósz, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál almaecet, 1 evőkanál citromlé, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér, 1 evőkanál kukoricaliszt v. keményítő, 3/4 pohár víz, 1 piroshúsú paprika felszeletelve, 1/2 zellergumó vékony csíkokrafelszeletelve, 2 újhagyma felszeletelve, 310 g konzerv mandarin leszűrve (vagy 2-3 szem mandarin, nekem az volt otthon).
Egy nagy wokban vagy serpenyőben olajat hevítünk, adagonként beletesszük a csirkét és állandóan kevergetve jól átsütjük, szalvétára szedve lecsöpögtetjük, melegen tartjuk. Az ananászt leszűrjük, a levét félretesszük. A wokból kiöntjük az olajat, beleöntjük a félretett ananászlevet, a szójaszószt, a paradicsompürét, a cukrot, az ecetet, a citromlevet, a gyömbért illetve a kukoricaliszt és a víz keverékét. Az egészen állandóan kevergetve felforraljuk és besűrítjük. Hozzáadjuk az ananászdarabokat, a paprikát és a zellert, 1 percig főzzük. Hozzáadjuk a husit, az újhagymát és a mandarint, állandóan kevergetve jól átforrósítjuk.
Rizzsel tálaljuk.
|