CSIRKE : Gnocchi csirkével, gorgonzolával és fenyőmaggal |
Gnocchi csirkével, gorgonzolával és fenyőmaggal
Gnocchi csirkével, gorgonzolával és fenyőmaggal / Váncsa
Lebőrözök és kicsontozok 2 csirkemellet, a csontokból bőrökből 3 dl vízben alaplét főzök, azt a végén mintegy 1,5 dl-re beforralom.
A húst felcsíkozom. Egy üveg olajban eltett aszalt paradicsom olajából 1 evőkanálnyit serpenyőbe teszek, megpirítom rajta a húscsíkokat, kiszedem és hagyom hűlni, majd egycentis darabokra vagdalom.
A serpenyőbe még 1 kanál olajat teszek, szintén a paradicsomról valót, megdinsztelek rajta 4 gerezd apróra vagdalt fokhagymát, rádobom az aszalt paradicsom felét, vagy esetleg az egészet /általában felcsíkozom előbb, bár ez nem fontos/, beleszórom a csirkét, adok hozzá némi apróra vagdalt sonkát, egy darab elmorzsolt gorgonzolát, felöntöm a közben elkészült alaplével, és belekeverem az addigra kifőzött 1/2 kilónyi tésztát. Közvetlenül tálalás előtt finomra vágott, friss bazsalikomot keverek bele, pirított fenyőmaggal szórom meg.
Latsia:
- én egy egész üveg aszalt parit tettem bele és nem csíkoztam fel - 10 dkg sonkát és 20 dkg Gorgonzolát használtam
|