CSOKIS-DIÓS SÜTI
CSOKIS-DIÓS SÜTI / doyen62
1 mk sütőpor 10 dkg liszt 20 dkg darált dió 10 dkg reszelt étcsoki 6 tojás 10 dkg cukor 1 cs van.cukor 20 dkg vaj
a bevonáshoz:
12 dkg sárgabaracklekvár 1 ek rum 14 dkg bevonó v. bármilyen csoki
díszítéshez durvára vágott dió.
A sütőport, lisztet, diót, reszelt csokit összekeverjük. A tojássárgáját, vajat, cukrot, van.cukrot habosra keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, s lazán beleforgatjuk a tojásos keverékbe, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. Kikent, lisztezett formában előmelegitett sütőben sütjük kb 1 órát. A formában hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a bevonatot. A lekvárt rummal felforraljuk, melegen megkenjük a sütit. 1/2 órára behűtjük, majd bevonjuk a csokoládéval és megszórjuk a dióval.
Ez a mennyiség nekem igen magas lett.
|