CSIRKEMÁJ PILÁF
CSIRKEMÁJ PILÁF / Latsia
45 dkg csirkemáj
4 ek vaj
1 tk só, bors
1, 5 csésze hagyma aprítva
2 hámozott paradicsom aprítva
2 ek fenyőmag
2 ek aprított mandula
2 ek mazsola
1 csésze nyers rizs
2 ek aprított petrezselyem
2 ek vajon pirítsd meg 5 perc alatt a májat, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre, sózd-borsozd.
Tedd a serpenyőbe a másik 2 ek vajat és párold benne meg a hagymát.
Tedd hozzá a paradicsomtól a mazsoláig a hozzávalókat és pirítsd 2 percig.
Tedd hozzá a rizst, forgasd át 1 percig, majd öntsd fel 2 csésze vízzel, sózd-borsozd és forrald fel.
Keverd meg egy villával, állítsd kis lángra a hőt, és letakarva főzd meg kb. 25 perc alatt vagy amíg a rizs beszívja a levet.
Tedd a tetejére a májat, takard le, melegítsd át, majd petrezselyemmel megszórva tálald.
Latsia:
- nekem még kellett hozzá egy kis víz, mert amikor már beszívta a levet, a rizs még kemény volt, de lehet, hogy azért, mert többféle /maradék/ rizsből főztem
- 1 csésze=240 ml
|