CITROMOS-CHILIS SERTÉSCSÍKOK
CITROMOS-CHILIS SERTÉSCSÍKOK Gary Rhodes-tól / Latsia
10 dkg szezámmag
olívaolaj
2 mogyoróhagyma szeletelve
2 közepes piros chili vékony csíkokra vágva
1 citrom leve és héja
35 dkg sertéshús csíkokra vágva
darabka vaj
szezámolaj / nem muszáj
10 dkg cukorborsó
1 perc alatt lobogó sós vízben főzd meg a cukorborsót.
Forró olajon süsd meg a szezámmagot, míg aranybarna lesz, majd tedd egy tálba.
Egy kis olívaolajon párold meg a hagymát, a chilit és a citromhéjat pár perc alatt.
Sózd-borsozd a húst és dobd a serpenyőbe pár percre, míg aranybarna színt kap.
Keverd a cukorborsót, a szezámmagot, a vajat és a citromlevet hozzá.
És löttyints rá egy kis szezámolajat.
Latsia:
- nekem pár perc alatt nem puhult meg a hús, tovább sütöttem jóval
- tojástésztával adtam
|