ReaMami java
ReaMami java / Reamami receptje Vicától
Ki milyen husit szeret azt használja hozzá. Én pipimellből készítem.
Előző nap befűszerezem. Csirke fűszersó, fokhagyma granulátum, Virgin, sült hús fűszersó-kinek kedve szerint.
Másnap olajat /most olívát/ forrósítok a husit lisztbe mártom és hirtelen kisütöm. Hűlni teszem.
Egy tepsi-kinek mennyi a husi akkora-aljába lefektetem a bacon szalonnát.
Erre kerül a kisütött husi. Erre kerülhet sonkaszelet, majd erre kerül a szeletelt lapkasajt.
Főzőtejszínnel jó bőven öntöm nyakon amiből nem sajnálom a fokhagymát.
Ettől olyan jó "szaftos". Be a sütőbe, kb.50-55 perc alatt kész is. Akár előző nap is össze lehet állítani.
Latsia:
- nem pácoltam a húst /csirkemell/, csak sütés előtt sóztam-borsoztam és megkentem fokhagymakrémmel
- 200 fokon légkeveréses sütőben 35 perc alatt let készen alufóliával letakarva
|