HAGYMATORTA
HAGYMATORTA / Latsia
tészta:
200 g szitált liszt
100 g vaj
1 ek víz
1 tk só
1 löttyintés? ecet
töltelék:
4 hagyma
40 g vaj
80 g szalonna - bacon
1 ek kukoricaliszt
300 ml tejszín
2 tojás
só, bors
Hideg kézzel összeállítjuk a tésztát, félórát hűtőben pihentetjük. Kikenünk és kilisztezünk egy 26 cm-es formát. A tésztát /2 sütőpapír közt/ kinyújtjuk és a formába tesszük széleit felhúzva a töltelék miatt. Megszurkáljuk villával. A hagymát felaprítjuk a szalonnával együtt és a vajon megpirítjuk. Összekeverjük a liszttel és hűlni hagyjuk. A tejszínt összekeverjük a tojásokkal, fűszerezzük , majd a kihűlt szalonnás hagymához keverjük. Ráöntjük a tésztára és 180 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük, salátával tálaljuk.
|