ÖRDÖGCSIRKE
ÖRDÖGCSIRKE
3 csirkecomb 2 kis doboz paradicsompüré / Arany Fácán 1 dl víz 2 ek méz 1/2 piros színű paprika 2 fokhagymagerezd 1 hagyma só, bors, chili
A sütőt előmelegítem 175 fokra. A combokat megmosom, megtörlöm. Robotgépbe teszem a többi hozzávalót és pürésítem, fűszerezem. A combokat a bőrös felükkel egy tepsibe vagy tűzálló tálba teszem és leöntöm a szósszal. Kb. 30 perc alatt megpárolom, közben többször meglocsolom a szósszal. A combokat megfordítom és további 30 percig párolom, közben egy kis vízzel meg-megspriccelem. A húst egy tálra szedem a szószt egy kis vízzel felengedem és egy kis tálkában a hús mellé kínálom. Rizzsel vagy sült krumplival, esetleg friss baguette-tel tálalom.
Latsia: - mi sültkrumplival ettük
|