SEMLOR - Svéd farsangi fánk
SEMLOR - Svéd farsangi fánk / Latsia, Vanessa receptje után
1 liter!!! liszt 5 dkg élesztő 3,5 dl tej 3 tojássárgája 5 ek cukorral habosra keverve 2 tk őrölt kardamom 12,5 dkg puha margarin vagy vaj 1 csipet só
Az összes hozzávalót a kenyérsütőgép üstjébe tettem és megdagasztottam. A duplájára kelesztettem, újra átdagasztottam és újra a duplájára kelesztettem. Kivettem, 12 db fánkocskát szaggattam és szilikonlappal bélelt tepsire tettem. Előmelegítettem a sütőt 230 fokra /addig még kelt a fánkocska/, majd lekentem 1 felvert tojással és a sütőbe toltam 5 percre. A letelte után lecsavartam 170 fokra a sütőt és további 8-10 perc alatt készresütöttem. Rácsra tettem-kihűtöttem, majd levágtam a kalapkájukat, kikapartam a fánkocskák belsejét és megtöltöttem az alábbi töltelékkel:
40 dkg mandulamasszát / készen kapható / vagy marcipánmasszát elkevertem 6 ek tejjel, beletettem a kikapart fánk bélzetét és még 1-1,5 dl tejet és jól elkevertem, majd megtöltöttem vele a fánkocskákat.
A kalapjukat olv. vajba mártottam és megszórtam porcukorral. A fánkokra tejszínhabot nyomtam és ráültettem a kalapkákat, majd megszórtam porcukorral.
|