Paradicsomos tészta
Paradicsomos tészta / Tamassy
Bármilyen tésztával készíthető.
Néhány gerezd zúzott fokhagymát olívaolajon megpárolok. Beleteszek (két személyre) 1 konzerv aprított, hámozott paradicsomot, majd sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal fűszerezem. (Nem szabad tőle sajnálni a fűszereket, a fokhagymát sem.) Félbevágott olívabogyót, valamint egy-két evőkanál tejfölt (vagy tejszínt) teszek még hozzá. Lassú tűzön besűrítem egy kicsit.
Bármilyen tésztát főzök ki hozzá, és belekeverem a szószba. Tálaláskor reszelt parmezán sajtot szórok a tetejére.
(A szószba lehet pulyka vagy csirkemell csíkokat is tenni, de akkor több szósz kell, mert a hús besűríti egy kicsit. Én ilyenkor nem keverem össze a tésztával, hanem a natúr tészta tetejére teszem a húsos mártást.)
Latsia: - sonkás és gombás olasz táskákat vettem hozzá
|