SERTÉSHÚS : EGYBENSÜLT FASÍRT HIDEGEN VAGY MELEGEN |
EGYBENSÜLT FASÍRT HIDEGEN VAGY MELEGEN
EGYBENSÜLT FASÍRT HIDEGEN VAGY MELEGEN / Latsia
2 szelet fehérkenyér 500 g darálthús 1 hagyma 1 gerezd fokhagyma nagy csokor petrezselyem 1 ek friss oregano vagy 1 tk szárított 4 ek frissen reszelt parmezán 1 tojás felverve 8 szelet prosciutto
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Aprítsd fel a kenyeret az aprítógépben, majd tedd egy nagy tálba a hússal együtt. Aprítsd fel a hagymát, a fokhagymát, a fűszernövényeket és tedd a tálba ezt is a tojással és a parmezánnal együtt. 2 szelet prosciutto-t is apríts fel és tedd a masszához, sózd -borsozd. Jól keverd össze kézzel vagy villával az egészet. Egy 1,5 literes sütőformát bélelj ki a maradék prosciutto-val, simítsd bele a masszát, jól nyomkodd le és fedd be a prosciutto kihajló részével. Tedd a formát egy tepsibe, öntsd fel a tepsit a vízforralóból lforró vízzel és told óvatosan a sütőbe. Süsd 1 órát, vagy addig, amíg a massza elválik a forma szélétől. Hagyd hűlni 10 percig, majd vedd ki a formát a vizes tepsiből, a felesleges folyadékot öntsd le róla, és borítsd egy tálra a sültet. Szeletelve tálald akár melegen, akár hidegen.
|