Kávés süti
Kávés süti
200 g vaj 200 g cukor 1 csomag vaníliáscukor 3 tojás 300 g liszt 3 tk sütőpor 3 tk instantkávé só rumaroma 75 g kávészem külsejű csoki 100 g csokibevonó 20 g darabolt mogyoró
A puha vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, közben a tojásokat egyenként hozzáadjuk. A lisztet a sütőporral, egy csipet sóval és az instant kávéval összekeverjük és a a vakjkrémmel jól elkeverjük. Egy csepp rumaromával ízesítjük. Hozzákeverjük a csokiból készült kávébabokat. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy hosszúkás formát enyhén kizsírozunk és sütőpapírral kibélelünk. A tésztát beletöltjük és elsimítjuk, a sütőbe toljuk és középső sínen kb. 50 perc alatt megsütjük. Tűpróba. Ha megsült, pár percig a lezárt sőtőben hagyjuk, majd kivesszük és újabb pár percig a formában hagyjuk hűlni. Majd kifordítjuk egy rácsra, a sőtőpapírt eltávolítjuk és hagyjuk teljesen kihűlni. A bevonót az utasítás szerint elkészítjük, leöntjük vele a sütit, megszórjuk a darabolt mogyoróval amíg még meleg a csokimáz és hűlni hagyjuk.
Latsia: - ha nincs épp otthon csokibab, mehet csokicseppel is - nekem egy kicsit több csokimázta vett fel a teteje - szerintem sok a sütőpor!
|