LECSÓ SHERPÁTÓL
Sherpa lecsója
Ugyanannyi szem paprika és paradicsom kell hozzá. A paradicsomokat a száruknál X alakban bevágom és lobogó vízbe dobom, majd a héját lehúzom. Feldarabolom, egy tálba teszem, besózom és hagyom állni. A paprikákat nem karikákra, hanem szeletekre vágom, bár ennek nincs jelentösége. Kb. 5 dkg füstölt szalonnát kockákra vágok, pici olajon kisütöm a zsírját. Rádobok 2 nagy fej idei főzőhagymát szintén kockákra vágva, rögtön egy kis (kb. fél pohár) vizet is öntök hozzá és hagyom párlódni. Megszórom pirospaprikával. Beleöntöm a már levet engedett paradicsomot és a paprikát. Fedő alatt hagyom puhulni. A paprika ne főjjön szét, olyan roppanós legyen! Amikor majdnem kész, szórtam bele rizst és azzal készre főztem. Rizs helyett tehetsz bele tojást. Én ott álldigálok mellette, mert már nemegyszer leégettem! Remélem Neked is annyira ízlik majd, mint nekem! Amikor a paprikát beleteszem, azt is picit még megsózom. A paradicsomot besózáskor ízesítheted akár egy kis vegetával, akár egy kis törött borssal is!
Latsia: -a hagymával egyidőben egy olyan arasznyi magyar szárazkolbászt is tettem bele /persze először a szalonnát/ - 5-5 db paradicsomból és 4 tojásból készítettem
|