Tengerihal szeletek fehér gombamártással
Tengerihal szeletek fehér gombamártással / Sherpa01
Hozzávalók: 40 dkg tengerihal szelet, 2 dl víz, 1 dl száraz fehérbor, 2 egész bors, 1 fej vöröshagyma, 1 babérlevél, 4 dkg vaj, 2 dkg liszt, 15 dkg csiperkegomba, 1 csomó petrezselyem, só, késhegynyi őrölt fehérbors, 5 cl tejszín, 1 citrom
A halszeleteket teflonserpenyőbe tesszük, ráöntjük a vizet, a száraz fehérbort, teszünk bele pár szem egész borsot, fél fej vöröshagymát és egy babérlevelet. Az egészet lefedjük, és lassú tűzön 10-12 percig pároljuk. Közben világos, vajas rántást készítünk, hagyjuk kihűlni, majd a hal leszűrt pácolólevével felöntjük, és állandó keverés közben felforraljuk. A mártásba tesszük a felszeletelt gombát, és tejszínnel sűrűre beforraljuk. Óvatosan tálra helyezzük a halszeleteket, bevonjuk a mártással, petrezselyemmel díszítjük.
|