BRIÓS
BRIÓS / Latsia anyukája
1 kg liszt 5 dkg élesztő 12 dkg cukor 1 tojás sárgája 1/2 l tej 1 marék mazsola
1 egész tojás lekenéshez
Dagaszt, kel, dagaszt formáz, leken, keleszt, leken. 15-20 percig sül előmelegített sütőben.
Latsia: Féladagot csináltam így: Kenyérsütőgép dagasztotta 30 percig a tésztát, majd kelesztette 20 percig, kivettem, 8 részre osztottam, és minden részt megfeleztem, kisodortam és brióssá formáztam. Lekentem, 20 percet kelesztettem a sütő kislámpája melegénél, újra lekentem és felkapcsoltam 200 fokra, majd a felkapcsolástól számítva 20 percet sütöttem. Én a kelttésztát mindig hideg sütőben kezdem el sütni, mert amíg melegszik a sütő, húzza fel a tésztát és még nagyobbra kel! Mazsolát most nem tettem bele, mert sonkához ettük.
|