LEVES : CURRYS HAGYMALEVES HÚSGOMBÓCCAL |
CURRYS HAGYMALEVES HÚSGOMBÓCCAL
CURRYS HAGYMALEVES HÚSGOMBÓCCAL/ Latsia
10 személyre!!!
1,2 kg főzőhagyma vagy vöröshagyma 4 ek olaj 1 ek curry 2,5 dl száraz fehérbor 2 l zöldségleves kockából 1 fej vöröshagyma 50 dkg darálhús / marha-sertés vegyesen 1 tojás 1 dl krémföl vagy tejföl 1/2 csokor petrezselyem só, bor, édesnemes pirospaprika
A megtisztított főzőhagymákat 4 felé vágjuk, felszeleteljük és lábosban 2 ek forró olajon megpároljuk. Rászórjuk a curryt, és rövid ideig együtt pirítjuk, felöntjük a fehérborral és a levessel, felforraljuk, majd fedő alatt alacsony hőfokon 15 percig főzzük. Közben a megtisztított felkockázott vöröshagymát elkeverjük a darálthússal és a tojással, fűszerezzük és amasszából kis gombócokat formázunk, amiket a maradék forró olajon 5 perc alatt kisütünk, majd kivesszük az olajból. A hagymalevesbe kb. 1/2 dl krémfölt keverünk, sózzuk-borsozzuk, majd beletesszük a húsgombócokat és összemelegítjük. A petrezselyemzöldet megmossuk, lerázzuk és felaprítjuk. A hagymalevest megszórjuk vele és a maradék krémföllel díszítve tálaljuk.
Elkészítési ideje: 1 óra, 220kcal / adag
Latsia: - szoktam húsgombóc nélkül is csinálni - a féladag persze jóval kevesebb időt vesz igénybe
|