Lazac Jambalaya
Lazac Jambalaya
2 ek olaj
2 ek vaj
22 dkg olasz vagy füstölt kolbász
1 vágott vöröshagyma
2 aprított fokhagymagerezd
3 ek vágott petrezselyem
30 dkg vágott zöldpaprika
2 vágott zellerszár
5 közepes nagysagú hámozott, kimagozott, vágott paradicsom
1 kk só
1/2 kk: feherbors, feketebors, szurokfű, bazsalikom, kakukkfű, fokhagymapor, vöröshagymapor, chilipor
2 kk Worcester szósz
5 csepp Tabasco
375 ml víz
20 dkg nyers, hosszú szemű rizs
65 dkg kockára vágott szálka nélküli lazac
50 dkg főtt édesvizi rákfarok
Egy nagy edényben a forró olajban és vajban süssük meg a kolbászt. Adjuk hozzá a zöldségeket és pároljuk puhára. Keverjük hozzá az összes hozzávalókat, a lazac és a rák kivételével. Lassu tűzön lefedve 40 percig pároljuk. Beletesszük a rákot a halat és további 15-20 percig főzzük. Jó étvágyat!
Latsia: - féladagot csináltam és a főzési idő is jóval kevesebb lett, mint a receptben megadott, valamint a vízmennyiség is kevésnek bizonyult, hozzá kellett még önteni - de nagyon fini!
|