PULYKA : Gombás pulykaragu burgonyafedővel |
Gombás pulykaragu burgonyafedővel
Gombás pulykaragu burgonyafedővel / Moes receptje
40 dkg pulykamell 1 kisebb póréhagyma 20 dkg gomba 1-1 zöld és piros húsú paprika olaj, só, bors 3 dl tejszín 2 evőkanál liszt 1 csokor petrezselyem 80 dkg krumpli 3 tojás sárgája 8 dkg vaj őrölt szerecsendió
A csíkokra vágott pulykát forró olajban megpirítjuk, rádobjuk a karikázott pórét, kockázott gombát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a paprikacsíkokat. 2 dl tejszínben elkeverjük a lisztet, a húsra öntjük, forraljuk, újra sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a petrezselymet. A krumpliból, tejszínből, vajból, tojás sárgájából, sóval, szerecsendióval fűszerezve krumplipürét csinálunk, jó habosra keverjük. A ragut mély sütőtálba simítjuk, rásimítjuk a krumplipürét, és 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük.
Latsia: - kicsit kalóriaszegényebben készítettem, így a tejszínt helyettesítettem 5 %-os Créme Fraiche-sel, a vajat pedig 1 tk olívaolajjal, a pulykát pedig olaj nélkül a kontakt grillen sütöttem meg és aztán csíkoztam fel. - mindezek ellenére nagyon krémes volt így is!
|