PADLIZSÁNGULYÁS
PADLIZSÁNGULYÁS / Alchri
3 ek olivaolaj 1 nagyobb hagyma 1 ek köménymag 75 dkg sertéshús kockára vágva 2 ek. pirospaprika 1 zöld és 1 piros színű paprika kockára vágva 1 padlizsán kockára vágva 2 fokhagymagerezd vékony szeletekre szelve 40 dkg hámozott és kockára vágott paradicsom ( konzerv) 6 deci leves(kockából) só, bors
A sütőt 160 fokra felfűtjük. Az olajat egy edényben felhevítjük, a hagymát és a köményt, közepes lángon, 5-6 percig kicsit sütjük benne, de nem szabad barnának lennie! A húst az edénybe öntjük, megszórjuk a paprikával és közepes lángon megpirítjuk. Nem túl magas hőfokon, mert különben a paprika leég. A paprikákat, a padlizsánt, a fokhagymát hozzáadjuk és kb. 2 percig sütjük, míg puhulni kezdenek. A paradicsomot és a levest hozzáöntjük, sózzuk, borsozzuk. Lefedve a sütőbe tesszük és kb. 2 órát lassan főzzük. A végén még ízlés szerint fűszerezzük és rizzsel, tésztával vagy couscoussal tálaljuk.
|