Hajni makarónija
Hajni makarónija / Stahl
50 deka makaróni 8 duci gerezd fokhagyma (nem tévedés:ennyi kell!) 4 evőkanál olivaolaj 1 doboz 40 dekás hámozott paradicsomkonzerv 20 deka tejszínes krémsajt 1 deci tejszín só és frissen őrölt bors 1 nagy csupor friss bazsalikom
Vizet engedek engedek egy nagy fazékba, szórók bele sót, és felteszem forrni. Amíg a víz melegszik, elkészítem a mártást, amelynek olyan lesz a színe, mint a legszebb és legdivatosabb, nyári körömlakké. (Hajni maníkűrös, gondolom innen a hasonlata. – Stahl.) A mártáshoz finomra vágom a megpucolt fokhagymagerezdeket, aztán olivaolajon kevergetve megfonnyasztom őket. (Hajni azt javasolta, hogy kezünkről az átható fokhagymaszagot úgy a legkönnyebb eltüntetni, ha rozsdamentes acéllábost simogatunk. Először azt hittem viccel, de tényleg működik a dolog. – Stahl) A puha fokhagymához levével együtt hozzáadom a a konzerv paradicsomot, és utána belekeverem a lágy krémsajtot meg a tejszínt. Megsózom, megborsozom, majd takarék lángon összefőzöm az egészet. Néha közben fakanállal szétnyomkodom az egyre puhábbá váló paradicsomdarabokat, de nem állok végig mellette. Amíg a mártás összefő, addig kifőzöm a lobogó vízben a makarónit. Végül összekeverem a tésztát a mártással, és tetejére rászórom az apóra vágott bazsalikomleveleket.
4 adag lesz belőle.
Latsia: na ettől a spagettitől nem estem hasra...:O)
|