CSIRKE : PARMEZÁNBAN PIRÍTOTT CSIRKEMELL |
PARMEZÁNBAN PIRÍTOTT CSIRKEMELL
PARMEZÁNBAN PIRÍTOTT CSIRKEMELL / Latsia
2 db csirkemell
2 tojásfehérje 2 tk kukoricakeményítő 1/2 citrom leve
1 csésze durva zsemlemorzsa 1/2 csésze reszelt Parmezán sajt 1 ek vágott friss petrezselyem 1 tk só 1/4 tk fekete bors 1 citrom reszelt héja
3 ek olaj a pirításhoz
Melegítsd elő a sütőt 230 fokra. Készítsd elő a csirkemelleket. Vágd félbe vízszintesen és klopfold ki, amíg fele vastagságú lesz. Verdd fel a tojásfehérjéket és keverd hozzá a kukorica keményítőt és a citromlevet. Keverd el a panír hozzávalóit. Mártsd a csirkemellek mind2 oldalát először a fehérjés, majd a panír keverékbe és tedd egy rácsra, hagyd 20-30 percig, hogy a panír "megüljön rajta". Pirítsd a csirkét egy nagy tűzálló tálban közepes hőn, amíg az egyik oldala aranybarna lesz. Fordítsd meg , majd told az előmelegített sütőbe 8-10 percre.
|