Partinapocska
Partinapocska / Marion
500 g liszt 1 tk cukor 1 tk só 3 ek olaj 40 g élesztő 3 dl víz 20-20-20-20 g jogurt, szezámmag, mák, napraforgómag
A sütőt bekapcsoljuk 190 fokra, a lisztet a cukorral és a sóval elkeverjük, hozzáadjuk az olajat és rátördeljük az élesztőt és felöntjük kb. 3 dl vízzel. Addig dagasztjuk a tésztát, amíg elválik az edény falától. Szükség szerint cseppenként vizet adagolunk hozzá. Fontos: A tésztát nem kelesztjük, azonnal sütve lesz. A tésztából 6 egyforma nagyságú gombócot formázunk és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket egymáshoz passzítva kör alakban. Megkenjük joghurttal és megszórjuk a magokkal. A középső sínen 25-30 percig sütjük.
Latsia: - 7 g porélesztőt használtam
|