Krumplis-rozskenyér
Krumplis-rozskenyér / Marion
200 g liszt / 550 200 g rozsliszt / 997 100 g krumpliliszt 50 g kovász 425 g víz 25 g élesztő 15 g só
A hozzávalókat összekeverni és 30 percig letakarva, kelni hagyni. Egy kis liszttel átdagasztani és formázni, egy kerek tálat megszórni keményítővel és a cipót beletenni. 1 órát keleszteni, vagy amíg a duplájára nő. Egy sütőformát sütőpapírral kibélelni, és rétenni a megkelt cipót. A sütőt 250 fokra előmelegíteni, és egy edénykét vízzel beletenni, hogy jó kis gőz képződjön. A kenyeret a sütőbe tenni, /vigyázz mert az ajtónyitáskor gőz jön ki!!!/ és 10 percig sütni, majd a hőfokot 190 fokra csökkenteni és további 50-60 percet sütni.
Ajtót nem nyitogatni!!!
|