MUFFIN : BLACK AND WHITE MUFFIN |
BLACK AND WHITE MUFFIN
BLACK AND WHITE MUFFIN / Latsia
220 g krémsajt (8 ounce) 1 tojás 1/3 csésze cukor / 65 g 1/8 tk só / 0.8g 1 csésze csokicsepp (lehet darabolt táblás is) / 200 g 1 1/2 csésze liszt / 190 g 1 csésze cukor / 200 g 1/4 csésze keserű kakaópor /20 g 1 tk szódabikarbóna / 5 g 1/2 tk só / 3 g 1 csésze víz / 240 ml 1/3 csésze olaj / 80 g 1 tk fehér ecet / 15 ml 1 teáskanál vanília aroma vagy esszencia / 5 ml
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra. Tegyél a muffinformákba papírkapszlikat vagy fújd le olaj spray-jel. 2. Egy közepes tálban verd fel a krémsajtot, a tojást, 1/3 csésze cukrot és az 1/8 tk sót, amíg könnyű és lágy lesz. Keverd bele a csokikat. 3. Egy nagy tálban keverd el a lisztet, 1 csésze cukrot, a kakaót, a szódabikarbónát és a 1/2 tk sót. csinálj egy kis mélyedést a közepén, add hozzá a vizet az olajat, az ecetet és a vaníliát. Keverd el jól. Töltsd a muffinformákat 1/3 magasságig és a tetejére tegyél a krémsajtos masszából. 4. A 175 fokra előmelegített sütőben süsd 25-30 percig.
Latsia:
Ne légkeveréses progira tedd, mert akkor összekeveredik a 2 színű massza!!!
|