TINTAHAL GRILLEZETT PAPRIKÁVAL
330. TINTAHAL GRILLEZETT PAPRIKÁVAL / Váncsa recept
Veszek 2 nagy, piros húsú paprikát, roston, parázs fölött /vagy sütőben, grill alatt/ megsütöm, bőrét lehúzom, húsát felkockázom.
1 kilónyi tintahalat kultúráltan földarabolok.
Olajon 6 szál szeletelt zöldhagymát és 6 gerezd nagyon finomra vágott fokhagymát dinsztelek, ráteszem a tintahalat, jól összekeverem, rászórok 1 kiskanál elmorzsolt erőspaprikát, 1 marék aprított zöldpetrezselymet, készre pirítom, megcsöpögtetem citromlével, és sistergő módon tálalom.
FIGYELEM, a frissen pirított tintahalnak 3 perc elég, utána egyre gumiszerűbbé válik.
Ezzel együtt vannak hosszan párolt-sütött tintahalételek is, minthogy 1 óra főzés után a szörny ismét puhulni kezd.
|