Meggyes tepsis palacsinta
Meggyes tepsis palacsinta / Fericsi
4 személyre: 4 tojás, 4 ek kristálycukor, 2 dl tej, 7 ek liszt, 2 ek ásványvíz, 1üveg (720ml) meggybefőtt, 3 dkg mandulapehely, 4 gombóc vanília fagyi, porcukor, friss mentalevél, a tepsibe sütőpapír és margarin
Egy kb. 37 x 32 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a sütőbe toljuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Robotgéppel a tojásokat kikeverjük, beleszórunk 2 ek cukrot és krémesre dolgozzuk. Belevegyítjük a tejet, evőkanalanként beleszórjuk a lisztet, végül hozzáadjuk az ásványvizet. A tepsit kivesszük. a forró sütőpapírt margarinnal megkenjük és rásimítjuk a tésztát. Eloszlatjuk rajta a meggyet majd kb 12 perc alatt megsütjük. A palacsintát a sütőpapírral együtt kiemeljük, a maradék cukorral meghintjük és a sütőpapír segítségével feltekerjük! A megpirított mandulapehellyel és porcukorral megszórjuk, felszeleteljük, és 1-1 gombóc fagyival tányérokra tesszük. Mentalevéllel díszitjük!
A recept ugyan nem írja, de gondolom le kell csepegtetni a meggybefőttet:-))
|