Rebarbara torta
Rebarbara torta / Bibic
1 kapcsos tortaformához
a tésztához:
25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 12 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tojás
ezt összedolgozni és a tortaformát kibélelni a tésztával.
a töltelékhez:
50 dkg rebarbara megpucolva 2-3cm-es darabokra vágva /tiszta súly/
2, 5 dl gyümölcsszaft /pl. almalé/ 1 vaníliás pudinggal megfőzni ,
beletenni a rebarbara darabokat, és a tésztára ráönteni.
3 tojás sárgáját 10 dkg cukorral habosra kikeverni és 2 ek keményítőt is belekeverni.
Ezt is ráönteni a rebarbarás masszára.
Kb. 175 fokon 30 percig sütni.
A három tojás fehérjét 10 dkg cukorral felverni és a tortára rásimítani, majd még kb. 15 percig sütni.
Nagyon finom krémes lesz a pudingtól meg a tojásos cukortól.
|