RÉPATORTA
RÉPATORTA / Latsia
1 csesze=250 ml
338 g sargarepa 1 csesze kristalycukor 1 csesze barna cukor 1 csesze novenyi olaj 1 csesze tejszines sajt 3 tojas 2 csesze liszt 2 kk sutopor 2 kk szodabikarbona 1 kk so 2 kk orolt fahej 1/2 kk orolt szerecsendio 1/4-1/2 csesze mazsola 1/2 csesze apritott ananasz* 1/2 csesze vagott dio kremsajt bevonat tovabbi mazsola es vagott dio a disziteshez
1. Elomelegitjuk a sutot 180 fokra es egy kis novenyi zsiradekkal kikenunk egy csoves kuglofformat majd lisztezzuk ki minden oldalat.
2. A meghamozott repat lereszeljuk es 2 cseszet kimerunk, felretesszuk.
3. Egy nagy talban elektromos habverovel felverjuk a cukrot, az olajat es a tejszines sajtot. Hozzaadjuk egyenkent a tojasokat es jol felverjuk mindegyik utan.
4. Egyutt szitaljuk meg a lisztet, sutoport, szodabikarbonat, sot, fahejat es a szerecsendiot.
5. Kiveszunk 2 ek lisztkevereket es egy kis talban a mazsolaval osszekeverjuk: ezaltal megakadalyozzuk, hogy lesullyedjenek a teszta aljara. Fokozatosan hozzaadjuk a lisztkevereket a cukorehoz. Alaposan osszedolgozzuk.
6. Adjuk hozza a mazsolat a tesztahoz a sargarepaval, ananasszal es dioval egyutt, jol keverjuk ossze.
7. Ontsuk a tesztat az elokeszitett formaba, egyenletesen elsimitva. Sussuk 1 ora hosszat, amig egy beleszurt fogpiszkalo tisztan jon ki.
8. 10 percig a formaban hagyjuk kihulni! Utana hajlekony spatulaval vagy kessel lazitsuk meg az oldalat. Tegyunk racsot a forma tetejere es forditsuk meg. Ovatosan razogatva vegyuk le a format es hagyjuk teljesen kihulni.
9. Elkeszitjuk a kremsajtbevonatot, amit csak kozvetlenul a talalas elott teritunk szet a tesztan!
Kremsajt bevonat:
2 ek puha vaj 112 g puha kremsajt 1/2 csesze tejszines sajt 1 kk vanilia 2 csesze porcukor
Egy nagy talban elektromos habverovel felverjuk a tejszines sajtot, a vaniliat es a kremsajtot. Adjuk hozza a porcukrot es addig verjuk, mig sima kremszeru lesz. Szukseg eseten adhatunk meg hozza porcukrot.
|