FAHÉJAS ALMÁS
FAHÉJAS ALMÁS / Malena77
40 dkg liszt 20 dkg vaj 1 tojás 2 kanál cukor 1 sütőpor 1 kisdobozos tejföl csipet só
1 tojássárgája a lekenéshez
fahéj 2 kanál cukor 1 kg alma lereszelve
tepsihez: vaj és liszt
A reszelt almát és a két kanál cukrot fahéjjal együtt meg kell dinsztelni lábasban fedő nélkül, hogy az alma levet engedjen (és ne a tésztát áztassa el). ha kész akor ki kell tenni hideg helyre kihűlni.
Amig hűl, a tésztát el lehet késziteni: a vajat a tojással és a 2 kanál cukorral elkeverni, majd hozzáadni a sütőporos lisztet, összekeverni és a végén a tejfölt, ekkor be kell "gyúrni", addig kell gyúrni amig elválik az edény falától a tészta:) (pár perc:)), aztán ha kész, betenni a hűtőbe egy fél órára. közben kikenni a tepsit , majd a tésztát két egyenlő részre kell venni. . . kinyújtani, majd belesimitani a tepsibe, megszórni vékonyan zsemlemorzsával, rákenni a dinsztelt fahéjas almát, majd megint megszórni vékonyan zsemlemorzsával, majd kinyújtani a másik lapot és befedni vele az almaréteget. A tetejét meg kell szúrkálni villával, sok helyen, mert akkor nem reped meg a teteje sülés közben. a végén pedig egy tojássárgájával lekenni, majd sütőben 180 fokon sütni kb. 35 percig. . . akkor jó amikor már piros a teteje.
Latsia: én dupla almával csináltam...
|