ÉDESSÉGEK : Marcipánnal töltött Petit-Fours / Latsia |
Marcipánnal töltött Petit-Fours / Latsia
Marcipánnal töltött Petit-Fours / Latsia
12 db lesz belőle
10 dkg marcipánmassza
12 dkg liszt
1,5 ek kakaó
5 dkg olvasztott csoki
1/2 tk sütőpor
1/4 tk szódabika
6 dkg vaj
6 dkg cukor
1 tojás
15 dkg tejföl
máz:
10 dkg tejcsoki
12 dkg túró
1 dkg porcukor
2 ek tej
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A marcipánt 12 db-ra vágjuk.
Összekeverjük a lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikát.
A vajat a cukorral habosra kikavarjuk, hozzáadjuk a csokit, a tojást és a tejfölt, majd jól elkeverjük.
Aztán hozzáadjuk a lisztes keveréket és az egészből enyhén folyékony tésztát kavarunk.
A muffinformába kapszlit teszünk és félig töltjük a tésztával.
A közepükbe tesszük a marcipánt és rátöltjük a maradék tésztát.
20 perc alatt megsütjük.
Megolvasztjuk a csokit, kicsit hűlni hagyjuk, majd belekeverjük a túrót, tejet, porcukrot és bevonjuk a sütiket vele.
Latsia:
- nagyon gyors és csodafinom tészta
- nem tettem a mázba tejet, igaz, az én túrüm nagyon krémes volt
- ízlés szerint díszíthető
|