Csirke Picadillo
Csirke Picadillo –CL / Latsia
1 csésze = 240 ml
45 dkg csirkemell
3 gerezd fokhagyma
2 tk olívaolaj
1 csésze aprított hagyma
1,5 tk kömény
1/2 tk só
1/4 tk fahéj
1 csésze chipotle salsa /szárított jalapeno-paprika szósz
1/3 csésze arany színű mazsola
1/4 csésze szeletelt, pirított mandula
1/4 csésze aprított friss koriander
A konyhai robotgépben először a fokhagymát, majd a húst aprítjuk. Egy nagy lábosban a forró olajra dobjuk a hagymát és 3 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagymás csirkét, a köményt, a sót, a fahéjat és 3 percig tovább pároljuk, kevergetjük, hogy a hús darabokká álljon össze. Hozzákeverjük a szószt és a mazsolát, csökkentjük a hőt, letakarva 5 percig sütjük. Hozzákeverjük a mandulát és a koriandert, majd tálaljuk.
Latsia: - a receptben írt paprika szószom nem volt, sima chilli szószt tettem bele
|