Fűszeres- csokis süti
Fűszeres- csokis süti
125 g méz 125 g cukor 200 g liszt 100 g darált mandula 1 tojás 65 g darabolt mandula 50 g nararancshéj 1/4 tk mézeskalácspor / karácsonykor is ezt tesszük a mézessütibe 1/2 tk fahéj 7 g szalalkáli 2 ek rum 2 ek baracklekvár 1/2 ek rum 100 g bevonócsoki /nekem a duplája kellett 1/2 dl olaj /ennek is 20 mandula hámozva 5 db piros cseresznye 5 g pisztácia
Melegítsd fel a mézet és a cukrot amíg az utóbbi felolvad. Tedd félre hűlni.
Keverd hozzá a lisztet, a darált mandulát és a tojást.
Tedd bele a mézeskalácsport, a narancshéjat, a fahéjat.
A 2 ek rumban old fel a szalalkálit és öntsd azt is bele. Keverd el jól a masszát és egy jól kivajazott tepsibe nyomogasd bele a masszát.
220 fokra előmelegített sütőben süsd 25 percet a középső sínen.
Melegítsd meg a lekvárt a 1/2 ek rummal és a kész, még forró sütire kend rá. A csokibevonót olvaszd fel az olajjal vízgőz fölött, öntsd le vele a sütit és ha kicsit kihűlt, végd 40 szeletre a tésztát, és a 3 féle gyümölccsel díszítsd a tetejüket.
|