CSŐBENSÜLT KELBIMBÓ
CSŐBENSÜLT KELBIMBÓ / Latsia
600 g kelbimbó 1/2 ek zöldségleves 200 g főtt sonka 3 tojás 1,25 dl tej fehérbors, só, szerecsendió 100 g Gouda sajt
A kelbimbót megtisztítjuk / kivéve ha előkészített - fagyasztott /, egy lábosba tesszük és rátesszük a zöldséglevest. Fedő alatt egyszer felforraljuk, majd takarékon 10 percig főzzük-pároljuk. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra, és a sonkát csíkokra vágjuk. A kelbimbót összekeverjük a sonkával és egy tűzálló tálba öntjük. A tojást felverjük, elkeverjük a tejjel és fűszerezzük / só, bors, szdió /, ráöntjük a kelbimbóra, megszórjuk a sajttal. 20-25 perc alatt a középső sínen aranybarnára sütjük.
Latsia: - fagyasztottból csináltam, így nem volt szükség az előfőzésre, csak egy picit pároltam amíg felengedett
|