SÁRGABORSÓFŐZELÉK
SÁRGABORSÓFŐZELÉK / Latsia
40 dkg sárgaborsó 1 fej hagyma aprítva 1 babérlevél 1 füstölthús kocka 3 gerezd fokhagyma aprítva 1 ek liszt 1 doboz tejföl 1 tk pirospparika só, fehérbors
A sárgaborsót egy éjszakára beáztatom, reggel leöblítem és leszűröm. Egy lábosban felteszem főni kb. 1 l vízzel, a babérlevéllel, a hagymával, sóval, a füstölthúskockával és 1 gerezd fokhagymával. Fedő alatt nagyon puhára főzöm, majd a liszttel és a pirospaprikával elkevert tejföllel behabarom, és belekeverem a maradék fokhagymát. Ha kell utánaízesítem sóval és borssal. Füstölthússal tálalom.
Latsia: - persze ha van otthon nyers füstölthús, akkor azzal együtt főzöm meg, csak nekem most az volt a lényeg, hogy ne kelljen zsírosan főznöm, így száraz kész füstölthúst vettem feltétnek hozzá
|