Székelykáposzta
Székelykáposzta / Latsia
1/2 kg sertéscomb 2 hagyma 2 gerezd fokhagyma só, bors, pirospaprika 1 zöldpaprika 1 paradicsom 70 dkg savanyúkáposzta tejföl
A sertéscombot lemossuk, felkockázzuk. A hagymát felaprózzuk. Egy nagyobb fazékban olajat hevítünk. Rádobjuk a hagymát. Pár percig pároljuk, kicsit megsózzuk. Ettől levet ereszt. Később hozzádobjuk az apróra vágott fokhagymát. Ha már illatozik a hagyma hozzáadjuk a húskockákat. Nagyobb lángon kicsit pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Sózzuk-borsozzuk. Hagyjuk egy kicsit még pirulni. Gyengítjük a tüzet, lehúzzuk a fazekat a lángról, és megszórjuk pirospaprikával. Alaposan összekeverjük. Felöntjük hideg vízzel, hogy majdnem ellepje a húst. Mellédobjuk a paradicsomot felvágva, és a zöldpaprikát is. Visszatesszük a tűzre, hagyjuk lassan rotyogni. Ízlés szerint hozzádobhatunk egy gulyás kockát is.
Amikor a hús majdnem megpuhult hozzárakjuk a savanyúkáposztát. Felöntjük egy kis vízzel, hogy a káposzta le ne kapjon. Alaposan összekeverjük, visszatesszük főni kb. 15 percre. Tejföllel tálaljuk.
|