Csavart Bagetter
Csavart Bagetter / Fröken
50 g élesztő 5 dl víz (37 C, en tejjel csináltam) 1 evőkanal olívaolaj 2 teáskanál só 13-14 dl liszt
Aki akarja, az kicserélheti 1 részet a fehérlisztnek durvább őrlésűre.
1) Keverd ki az élesztőt kicsi vizzel. Tedd hozzá a többi vizet, olajat, sót. Dolgozd bele a 13 dl lisztet, hogy a tészta jól kezelhető állagú legyen.
2) Hagyd a tésztát letakarva 1 órát kelni.
3) Kapcsold be a sütőt 225 C-ra. Lisztes deszkán 3 részre osztod a nyers tésztát. Hosszúkásra formázod őket, és csavarj mindegyiken egyet.
4) Hagyd pihenni tepsin letakarva 20 percet.
Sütése: 25 perc a sütő közepén. Rácson hagyd kihűlni és fokhagymás vajjal szervírozd.
Fokhagymás vaj
50 g szobahőmérsékletű vaj, 1 nagy gerezd fokhagyma préselve, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem zöldje, 1 kávéskanál só : = jól kikeverni.
Latsia: én féladagot sütöttem, hiba volt!:O))
|