GOMBÁS FARKA
GOMBÁS FARKA / Latsia
1 marhafarka, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg zsír, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 1 ek liszt, 1 ek pirosparika, 2 g őrölt bors, 1 tk szemesbors, 1 leveskocka, 25 dkg erdei gomba, 2 babérlevél, 1 citrom, cukor, só,
A leveskockából egy csésze vízzel húslevest készítek.
A farkat hártyáitól megtisztítom, az ízeknél feldarabolom /én készen vettem.
Kevés zsíron és a felaprított hagymán körbesütöm, a húslevessel felöntve kutában megpárolom. Zsírban kisütöm a kockázott szalonnát, , a karikákra vágott zöldséget, illetve a felcikkezett gombát, babérlevéllel, citromlével felforralom és puhára párolom. Liszttel megszórom, barnára pirítom, a húsra öntöm, hozzákeverem a pirospaprikát, és babérlevéllel, törött borssal még 10 percig együtt főzöm.
|