SERTÉSHÚS : Szűzérme roston vargánya-mártással |
Szűzérme roston vargánya-mártással
Szűzérme roston vargánya-mártással / Latsia
Ez a diétás változat, ha valaki nem fogyózik tejszínt használjon, ne 5%-os Créme Fraiche-t.
60 dkg szűzérme 3 marék szárított vargánya 1 ek olívaolaj 1 hagyma 2 gerezd fokhagyma 2 dl 5%-os Créme Fraiche 1/2 csokor petrezselyem só, bors
A szűzpecsenyét vastagon felszeljük, borsozzuk és kontaktgrillen pár perc alatt olaj nélkül megsütjük, sózzuk. A szárított vargányát beáztatjukk 15 percre annyi vízbe, amennyi ellepi. Utána leszűrjük, de a levét nem öntjük ki.. 1 ek olívaolajon megpárolunk 1 fej apróra vágott hagymát és 1 gerezd átnyomott fokhagymát, rádobjuk a vargányát, felöntjük 1,5-2 dl 5 %-os Creme Fraiche-sel, sózzuk borsozzuk, és fedő alatt 10 percig puhulni hagyjuk, időnként egy kis levet hozzáadunk /amiben a gomba ázott/. Amikor kész, frissen átnyomott 1 fokhagymagerezdet és 1 marék apróra vágott petrezselymet szórunk rá és összeforgatjuk. A szűzérmékre kanalazzuk. Rizzsel tálaljuk
|