NASI GORENG
NASI GORENG / Latsia
3 főre
125 g rizs 2 ek olaj 1 hagyma fokhagyma Sambal Oelek 100 g sárgarépa 100 g gomba 1/2 zöld színű paprika 1/2 piros színű paprika 100 g póréhagyma 300 g csirkemellfilé 5 ek szójaszósz kurkuma
A rizst megfőzzük és hűlni hagyjuk. Wokban olajat forrósítunk, a finomra vágott hagymát, fokhagymát, egy késhegynyi Sambal Oelek-et világosra pirítunk benne. Hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát és a felszeletelt gombát. A paprikákat félbevágjuk, kimagozzuk és kierezzük, vékony csíkokra vágjuk és a többihez adjuk. A pórét vékonyan felkarikázzuk és a Nari Goreng-hez keverjük a felcsíkozott csirkemellel együtt, majd összesütjük. Megszórjuk a kurkumával, hozzáadjuk a szójaszószt, végül a hideg rizst is belekeverjük és összemelegítjük.
1 adag: 370 kcal
Latsia: szerintem ez több főre is elég mint 3...
|