Csokis-mazsolás kalács
Csokis-mazsolás kalács / Nethaus
20 dkg finomliszt 20 dkg rétesliszt 8 dkg olvasztott vaj 8 dkg porcukor 2 tojás sárgája 0, 5 kk só 2, 4 dl langyos víz/tej (ami éppen van otthon) 1, 5 dkg élesztő, a vízben/tejben pici cukorral megfuttatva reszelt citromhéj, mazsola ízlés szerint 1 nagyméretű csokimikulás, zacskóban ököllel közepesen összezúzva (nagyon jó agresszió levezető! :-) )
A berakás sorrendje a szokásos (folyadékok, majd cukor, liszt), az élesztő kivételével, ami így az aljára kerül. Ha keverésnél úgy látszik, hogy a tészta még nagyon ragadós, folyik, két-három kávékanálnyi lisztet még hozzá lehet adni. A mazsola és a csokidarabok az első sípszó alkalmával kerülnek bele. A végeredmény - tökéletes lett. Könnyű, laza szerkezetű. Program: 5 (Sweet) Súly: 1, 5 lb (a kisebb súly) Szín: Medium
|