Fehér kenyér
Fehér kenyér /ma.ra
A tésztát a gép dolgozza össze, de tepsiben kelesztem.
2 dl víz 1 dl tej 3 ek olivaolaj 1 tk. sikér 1 tk. citromlé vagy ecet 3 tk. só 1 tk. cukor 1 púpos ek. burg. pehely, vagy egy közepes főtt krumpli 35 dkg kenyérliszt BL80 15 dkg finomliszt BL55 1 púpos ek. teljes kiőrlésű búzaliszt 2, 2 dkg friss élesztő
A dagasztás alatt célszerű a gépet figyelni, mert egy aránylag kemény, jól formázható tésztát kell kapni a végére. Ha nem ilyen , akkor menet közben kell hozzá apránként adagolni a lisztet vagy vizet. Dagasztás után kiveszem , tepsiben kb félórát kelesztem, azután átgyúrom, kenyeret formázok belőle, és ismét kelesztem kb. 30-40 percig. Kelés közben a tetejét bevágom, és tojással megkenem . Előmelegített sütőben kis lángon sütöm.
Latsia: -a géppel dagasztattam ki a tésztát, utána lisztezett tepsin kelesztettem 2x -sikér nélkül sült -burgonya pehely itt nincs, burgonyaliszt viszont van, ígz az ment bele -friss élesztő híjján instant élesztővel csináltam 2, 5 tk kellett hozzá -természetesen itt nem találtam a megadott kódjelű liszteket, így réteslisztet, finomlisztet és telj. kiörlésű búzalisztet használtam a fennt beírt mennyiségek szerint -190 fokon sütöttem 45 percig a pulykasütőtálam fedelében /mert ovális/
|