Görög muffin
Görög muffin / Lappantyú
20 dkg finomliszt 5 dkg teljes kiőrlésű liszt 2 tk sütőpor 1 tk szódabikarbóna 0,5 dl olivaolaj 2,5 dkg vaj 2 tojás 1 pohár joghurt 15 dkg fetasajt 15 db olajbogyó
Egyik tálban a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a zöldfűszerekkel és a borssal kevertem, másik tálban az olvasztott vajat, az olajat, a tojásokat kevertem habosra. Utóbbihoz hozzáadtam a felkockázott fetasajtot, felkarikázott olajbogyót és a joghurtot, majd egyik masszát szép óvatosan elkevertem a másikkal. Kivajazott sütőben 12 kapszlira osztottam, 20 percig sütöttem.
Latsia: - dupla adag olivabogyót használtam, és így a tetejére is maradt dísznek - tejföllel csináltam, mert nem volt itthon joghurt
|