RÁKSERPENYŐS RÓKAGOMBÁVAL
RÁKSERPENYŐS RÓKAGOMBÁVAL / Latsia svéd receptjei
4 főre elkészítés: 30 perc
300 g rókagomba 200 g steakhagyma 25 g vaj 1 tk őrölt kömény só, bors 2 dl csirkehúsleves 500 g újburgonya / ha nem az, elő kell főzni 2 dl tejszín 500 g rákhús 1/2 dl vágott petrezselyem
Mosd és tisztítsd meg a gombát. Tedd egy serpenyőbe és forgasd át egy kis vízzel, csak pár percig, amíg a víz felforr, szűrd le. Hámozd meg a hagymát és forró vajon pirítsd át, szórd meg sóval-borssal, köménnyel, öntsd fel a levessel és főzd meg egy kicsit. Majd vedd ki a serpenyőből és tedd a helyére az újburgonyát. Öntsd fel a tejszínnel és a főzd puhára kb. 10-15 perc. Keverd hozzá a hagymát, a gombát és a rákot, tedd az egészet egy tálra és szórd meg friss, vágott petrezselyemmel.
|